Omgeving

Geplaatst op door

De gemeente Echt-Susteren is centraal gelegen in het smalste stukje van de provincie Limburg en grenzend aan zowel Duitsland als België. De omgeving heeft voor elk wat wils, voor jong en oud: veel recreatiemogelijkheden, natuur en cultuur. Een ideale omgeving voor een ontspannen vakantie.

Winkelen & uitgaan

Echt-Susteren heeft een ruim aanbod aan winkels. Je kunt overal gratis parkeren. Echt-Susteren heeft ook twee weekmarkten, te weten:

  • Echt: elke woensdag van 12.00 – 16.30 uur op de Nieuwe Markt
  • Susteren: elke donderdag van 8.30 -12.00 uur op het Raadhuisplein

Voor een avondje uit heeft Echt-Susteren een aantal cafés en bars maar ook twee discotheken. Bovendien heeft Echt een bioscoop.

Steden als Roermond, Sittard en Maastricht liggen in de buurt en zijn een bezoekje meer dan waard.
Ook is bijvoorbeeld Designer Outlet Roermond erg leuk om te bezoeken.

Wandelen en fietsen

Echt-Susteren biedt de mogelijkheid voor een prachtige wandeling of fietstocht in een van de natuurgebieden. Omdat Limburg hier slechts 4,8 kilometer breed is, wandel of fiets je in korte tijd van Duitsland naar België.

Kunst & cultuur

Ook voor kunst- en cultuurliefhebbers heeft Echt-Susteren genoeg te bieden: prachtige authentieke hoeves, 18e-eeuwse panden en oude molens. Of breng eens een bezoekje aan het voormalige raadhuis uit 1887 aan de Plats of het Museum van de Vrouw (de geschiedenis van de Limburgse vrouw in gezin, werk en samenleving vanaf circa 1850 wordt hierin tentoongesteld).  Achter de Amelbergabasiliek in Susteren bevindt zich de beeldentuin Suestra met moderne sculpturen.

Kijk op www.hetsmalstestukjenederland.nl voor meer tips en inspiratie voor het verkennen van Echt-Susteren en de omgeving.